HetAll-Bouwhuis_wit.png

Deel dit artikel:

Bespaart u met het bouwen van een cascowoning geld?

Vanaf 2021 is elke nieuwbouwwoning een BEN-woning (bijna-energie-neutraal). De laatste jaren zijn de energie-eisen steeds strenger geworden. Ook de totaalprijs voor het bouwen van een nieuwbouwwoning is de hoogte ingegaan. Kan een casowoning u daarbij geld besparen?

Een cascowoning is een wind- en waterdicht gebouw. Voor wie handig is, veel tijd en een grote vriendenkring heeft, heeft het laten bouwen van een water-en winddichte woning financiële voordelen.

Ken je echter niemand die de vloeren, de keuken, de badkamer, de binnendeuren, de trap, ... kan installeren? Werk je (bijna) voltijds en heb je slechts enkele familieleden of vrienden waarop je kunt terug vallen? Denk dan even goed na alvorens water- en winddicht te bouwen.

Doorheen het bouwen van een nieuwbouwwoning zijn twee elementen zeer belangrijk: opvolging en coördinatie van de werken. Als je zelf een cascowoning wil laten afwerken, reken dan ongeveer 10 uur per week opvolging. Dat gaat van offertes opvragen en controleren over werfbezoeken en het administratief regelen van de bouwwerkzaamheden tot het betalen van facturen en het opvolgen van de werkpunten na oplevering.

Zonder ervaring kunt u de kosten, de tijd en de energie die hiermee gepaard gaan, danig onderschatten. Hou er bovendien rekening mee dat een cascowoning bewonen tijdens de afwerkingsfase niet altijd een pretje is.

 

Dit artikel werd geschreven naar aanleiding van 'Bouwen: hoeveel bespaart u met een naakte woning?' uit MoneyTalk van 18/11/2019

werf tegels betegeling vloeren terras prefundering

Meer nieuws

DSC_1605_1-min(1).jpg

Nieuwbouwzondag 20 oktober - nabeschouwing

08.11.2019

Op afgelopen Nieuwbouwzondag mochten we een 180-tal bezoekers verwelkomen. We openden 4 locaties.
All-Bouwhuis_05.jpg

Nieuwbouwzondag 20 oktober 2019

17.10.2019

Kom langs op Nieuwbouwzondag 20 oktober van 10 tot 17 uur en ontdek alles wat je wil en misschien wel moet weten vooraleer je start met bouwen of vernieuwbouwen.
All-Bowuhuis_Web_02.jpg

Eerst zien dan dan bouwen

20.09.2019

Op dinsdag 24 september organiseert All-Bouw “Eerst zien en dan bouwen #1”. Een minibeurs samen met de partners die de herbestemming van All-Bouw mogelijk hebben gemaakt. Daaronder zitten veel grote namen zoals Wienerberger, Renson en Daikin, maar ook uiteraard de architect(en) en binnenhuisarchitect(en).