HetAll-Bouwhuis_wit.png

Deel dit artikel:

Bespaart u met het bouwen van een cascowoning geld?

Vanaf 2021 is elke nieuwbouwwoning een BEN-woning (bijna-energie-neutraal). De laatste jaren zijn de energie-eisen steeds strenger geworden. Ook de totaalprijs voor het bouwen van een nieuwbouwwoning is de hoogte ingegaan. Kan een casowoning u daarbij geld besparen?

Een cascowoning is een wind- en waterdicht gebouw. Voor wie handig is, veel tijd en een grote vriendenkring heeft, heeft het laten bouwen van een water-en winddichte woning financiële voordelen.

Ken je echter niemand die de vloeren, de keuken, de badkamer, de binnendeuren, de trap, ... kan installeren? Werk je (bijna) voltijds en heb je slechts enkele familieleden of vrienden waarop je kunt terug vallen? Denk dan even goed na alvorens water- en winddicht te bouwen.

Doorheen het bouwen van een nieuwbouwwoning zijn twee elementen zeer belangrijk: opvolging en coördinatie van de werken. Als je zelf een cascowoning wil laten afwerken, reken dan ongeveer 10 uur per week opvolging. Dat gaat van offertes opvragen en controleren over werfbezoeken en het administratief regelen van de bouwwerkzaamheden tot het betalen van facturen en het opvolgen van de werkpunten na oplevering.

Zonder ervaring kunt u de kosten, de tijd en de energie die hiermee gepaard gaan, danig onderschatten. Hou er bovendien rekening mee dat een cascowoning bewonen tijdens de afwerkingsfase niet altijd een pretje is.

 

Dit artikel werd geschreven naar aanleiding van 'Bouwen: hoeveel bespaart u met een naakte woning?' uit MoneyTalk van 18/11/2019

werf tegels betegeling vloeren terras prefundering

Meer nieuws

All-Bowuhuis_Web_02.jpg

Infosessie Eerst zien en dan bouwen 2020.02 - Investeren in vastgoed

14.02.2020

Kom op 26 maart 2020 om 19 uur langs in het All-Bouwhuis voor de tweede infosessie van “Eerst zien en dan bouwen 2020” en verneem alles wat je moet weten over investeren in vastgoed (financieel, fiscaal en successie).
All-Bowuhuis_Web_02.jpg

Infosessie Eerst zien en dan bouwen 2020.01

21.01.2020

“Eerst zien en dan bouwen!” Infosessies 2020 #1: over de financiële transacties bij de bouw/aankoop van een nieuwbouwwoning -- donderdag 20 februari 2020 -- @All-Bouw Roeselare -- 19u00
DSC_1544.jpg

Gratis verzekering gewaarborgd wonen

20.01.2020

Een woning bouwen, verbouwen of kopen vraagt een zware financiële inspanning. Om de financiering tot een goed einde te brengen is (kunnen) werken dè sleutel. Maar wat als je niet meer kàn werken?